
Suroviny
- 100 g vody
- vanička tvarohu (250 g)
- 70 g měkké Hery
- 1 vejce
- 60 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- citrónová kůra
- špetka soli
- 21 g droždí
- asi 400 g hladké mouky
- Náplň:
- višňová marmeláda
- drobenka (máslo, moučkový cukr, hrubá mouka)
Postup přípravy receptu
-
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 14-16 kousků a z každého uděláme malou bulku. -
Po kratším odpočinku (5 min) bulečky na plechu uprostřed omoučenou lžící dobře promáčkneme, aby vznikla prohlubeň na náplň, do každé dáme lžičku pikantní marmelády, posypeme drobenkou a necháme vykynout.
-
Pak potřeme okraje koláčů rozšlehaným vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě (180°C/20-25min).
Poznámka od kuchařky
Mouka možná nebude potřeba všechna, její množství závisí na hustotě použitého tvarohu.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz









