
- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce cukru (podle chutí)
- 120 g strouhanky
- 120 g másla
- 700 g ovoce (v mém případě jahody)
- špetku prášku do pečiva
- špetku soli
- 2 vejce
- 220 g polohrubé mouky
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 skořicový cukr
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto (tvaroh, mouka, prášek do pečiva, vejce a sůl) zpracujeme na pomoučeném válu (nebo v míse) těsto, ze kterého utvoříme váleček.
-
Váleček těsta nakrájíme na kousky (počet je závislý na zvoleném ovoci a jeho velikosti), které vyskládáme na pomoučený vál.
-
Do každého kousku těsta dáme ovoce a zabalíme ho do kulatého knedlíku.
-
Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6-9 minut (podle velikosti). Po uvaření necháme knedlíky okapat na cedníku.
-
Na polovině másla osmažíme strouhanku.
-
Druhou polovinu másla rozehřejeme. Ještě teplé okapané knedlíky obalíme v osmažené strouhance, posypeme skořicovým a práškovým cukrem.
-
Knedlíky při servírování polijeme rozehřátým máslem.
Kuchařka: Twiggy