
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- Na knedlíky:
- 350 g bílé veky nebo rohlíků
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 ml mléka
- 30 g cukru
- 1 vejce
- 150 hrubé mouky
- trocha strouhanky
- sůl
- cukr moučka na posypání
- případně tvrdý tvaroh
- na omáčku:
- 150 g švestkových povidel
- 100 g perníku na strouhání
- rum
- hrst rozinek
- hrst jader vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce, mouku, strouhanku, mléko, cukr, sůl a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme nakrájené pečivo. Necháme hodinu odpočinout.
-
Těsto rozdělíme na dvacet dílů, z nichž utvoříme knedlíky.
-
Vaříme je v osolené vodě osm minut.
-
Povidla rozvaříme v trošce vody, zahustíme perníkem podle chuti, ochutíme rumem, přidáme rozinky a oříšky. Krátce povaříme.
-
Omáčku nalijeme na talíř a vložíme knedlíky.
-
Ocukrujeme a posypeme zbylým strouhaným perníkem nebo tvrdým tvarohem
Poznámka od kuchařky
Díky čerstvému pečivu jsou knedlíky krásně vláčné. Omáčka je docela sladká, takže kdo nerad moc sladké už nemusí knedlíky cukrovat.
Jinak doporučuji, jsou výborné.
Fotky dodám až je budu znovu dělat.
Kuchařka: Mirka27