Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

143
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

Na knedlíky:
350 g bílé veky nebo rohlíků
500 g měkkého tvarohu
100 ml mléka
30 g cukru
1 vejce
150 hrubé mouky
trocha strouhanky
sůl
cukr moučka na posypání
případně tvrdý tvaroh
na omáčku:
150 g švestkových povidel
100 g perníku na strouhání
rum
hrst rozinek
hrst jader vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce, mouku, strouhanku, mléko, cukr, sůl a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme nakrájené pečivo. Necháme hodinu odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na dvacet dílů, z nichž utvoříme knedlíky.

  3. Vaříme je v osolené vodě osm minut.

  4. Povidla rozvaříme v trošce vody, zahustíme perníkem podle chuti, ochutíme rumem, přidáme rozinky a oříšky. Krátce povaříme.

  5. Omáčku nalijeme na talíř a vložíme knedlíky.

  6. Ocukrujeme a posypeme zbylým strouhaným perníkem nebo tvrdým tvarohem

Poznámka od kuchařky

Díky čerstvému pečivu jsou knedlíky krásně vláčné. Omáčka je docela sladká, takže kdo nerad moc sladké už nemusí knedlíky cukrovat.

Jinak doporučuji, jsou výborné.

Fotky dodám až je budu znovu dělat.