- reklama -
Suroviny
- 500 g měkkého tvarohu v kostce
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- špetka soli
- 20 půlek meruněk
- 20 lžiček třtinového cukru
- Na ozdobu:
- rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
- strouhaný tvaroh
- čerstvé ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl a mouku. Rukama uhněteme nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přisypat mouku. Hotové těsto rozdělíme asi na 20 částí a tvoříme z nich placky. Dovnitř každé meruňkové půlky nasypeme cukru a dáme ji na placku z těsta. Zabalíme ji do těsta a zahladíme všechny spoje.
-
Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme půl lžičky soli a přivedeme k varu. Do horké vody dáme knedlíky a vaříme asi 15 minut. Vyndáme je na talíř velkou děrovanou lžící a každý hned propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
-
Knedlíky podáváme přelité rozpuštěným máslem, sypané cukrem, strouhaným tvarohem a ozdobíme čerstvým ovocem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD