- reklama -
Suroviny
- 250 g farmářského tvarohu (nejlépe polotučný, ale ne z vaničky)
- 1 vejce
- pohanková mouka
- špetka soli
- jahody
- máta
- med
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku.
-
Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce.
-
Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky.
-
Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody.
-
Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
-
Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový.
-
Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa