Tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou

39
- reklama -

Suroviny

250 g farmářského tvarohu (nejlépe polotučný, ale ne z vaničky)
1 vejce
pohanková mouka
špetka soli
jahody
máta
med

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku.


    Zobrazit celý recept

  2. Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce.

  3. Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky.

  4. Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody.

  5. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

  6. Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový.

  7. Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu.