Tvarohové knedlíky s jahodami a borůvkovou zmrzlinou

59
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

Na knedlíky:
1 tučný tvaroh (ne vanička)
10 lžic dětské krupičky
1 vejce
špetka soli
zhruba 10 jahod
Na zmrzlinu:
2 smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
lžíce cukru moučky-ale jinak podle chuti
cca 200 g borůvek (lépe zmražené zůstanou vcelku)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si den předem připravíme zmrzlinu: vyšleháme dohusta 2 šlehačky, přidáme cukr a vmícháme do směsi borůvky. Hmotu naložíme do vhodné nádoby a dáme mrazit do druhého dne.

  2. Z tvarohu, vajíčka, krupice a špetky soli vypracujeme hladké těsto.

  3. To rozdělíme na zruba 10 kousků, do kterých zabalíme jahody. Knedlíky by měly být o malinko větší, než pinpongový míček.

  4. Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile všechny vyplavou, jsou hotové.

  5. Pokud nám zbydou jahody, můžeme je pomixovat s trochou cukru a přelít knedlíky.

  6. Na talíř ke knedlíkům naložíme kupu zmrzliny, kterou je lépe vyndat z mrazáku zhruba hodinu předem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-včerejší AHA, recept od Martiny Gavriely

Trošku jsem si to upravila podle sebe. Místo borůvek do zmrzliny mohou být i maliny, ostružiny…