
Suroviny
1-2 porce
- Na knedlíky:
- 1 tučný tvaroh (ne vanička)
- 10 lžic dětské krupičky
- 1 vejce
- špetka soli
- zhruba 10 jahod
- Na zmrzlinu:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- lžíce cukru moučky-ale jinak podle chuti
- cca 200 g borůvek (lépe zmražené zůstanou vcelku)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si den předem připravíme zmrzlinu: vyšleháme dohusta 2 šlehačky, přidáme cukr a vmícháme do směsi borůvky. Hmotu naložíme do vhodné nádoby a dáme mrazit do druhého dne.
-
Z tvarohu, vajíčka, krupice a špetky soli vypracujeme hladké těsto.
-
To rozdělíme na zruba 10 kousků, do kterých zabalíme jahody. Knedlíky by měly být o malinko větší, než pinpongový míček.
-
Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile všechny vyplavou, jsou hotové.
-
Pokud nám zbydou jahody, můžeme je pomixovat s trochou cukru a přelít knedlíky.
-
Na talíř ke knedlíkům naložíme kupu zmrzliny, kterou je lépe vyndat z mrazáku zhruba hodinu předem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-včerejší AHA, recept od Martiny Gavriely
Trošku jsem si to upravila podle sebe. Místo borůvek do zmrzliny mohou být i maliny, ostružiny…