
- reklama -
Suroviny
- Knedlíčky:
- 30 g pórku
- 1/2 vejce
- 2 lžičky másla
- 100 g tvarohu
- 3 lžíce celozrnné jemné mouky (pšeničné)
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 70 g brokolice
- 1/2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce vývaru (z brokolice)
- špetka sušeného česneku (nebo kousek čerstvého, podrceného)
- 3 lžíce sójové smetany
- špetka sušené bazalky nebo lžička nasekané čerstvé
- 130 g krůtího masa (z prsou)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle doměkka. Poté jej v míse smícháme s tvarohem, vejcem, moukou, solí a pepřem.
-
Z těsta utvoříme asi 9 malých knedlíčků, které vhodíme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Pak knedlíčky vytáhneme děrovanou naběračkou a zchladíme ve studené vodě.
-
Necháme okapat a odložíme stranou. Krůtí maso nakrájíme na drobné kostky, osolíme a opečeme na oleji.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz