Tvarohové knedlíčky s čerstvým ovocem

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

2x tučný tvaroh
1x měkký tvaroh
3 vejce
180 g polohrubé mouky
sůl
ovoce
moučkový cukr
smetana ke šlehání
(2-3 tatranky)
hladká mouka (na posypání prkénka)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozetřeme v misce se solí a vejci, přidáme mouku a pořádně zamícháme. Vyndáme těsto na pomoučněné prkénko. Vyválíme z těsta váleček a pokrájíme těsto na stejně velké kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z nich uděláme malé kuličky = knedlíčky. Knedlíčky uvaříme v osolené vodě. Během chvilky jsou hotové. Podáme na talíř s ovocem a vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Nejčastěji děláme s jahůdkami (1/2 živých jahod v celku a 1/2 ušlehaných jahod). Na knedlíčky dáme čerstvé jahůdky v celku a našlehané, potom šlehačku a nahoru nastrouhanou tatranku.