
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- měkký tvaroh (nejlépe v papíře, ne z vaničky)
- 1 střední cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 celá vejce
- podravka
- sůl
- mletý černý pepř
- sladká paprika
- majoránka
- 20 dkg anglické slaniny
- strouhanka (cca 3 velké hrsti)
- petrželka nebo jiné bylinky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme měkký tvaroh, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, 2 vejce, anglickou slaninu, strouhanku, velkou hrst petrželky, ochutíme solí, podravkou, hrstí majoránky, zaprášíme mletou paprikou.
-
Směs musí být pikantnější a slanější než na masové karbanátky. Konzistence musí být tužžší, aby se z ní daly pěkně dělat karbanátky.
-
Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
-
Příloha je stejná, jako u masových karbanátků. Vůbec není poznat, že jsou z tvarohu. Jsou dobré, rychlé a levné.
-
Z tohoto množství jsem měla 10 středních kousků. Jsou dobré i za studena ke svačině př. do školy.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem kdysi dávno vyčetla na serveru Vaření.cz /autor nebyl uveden/
Kuchařka: BILKOVAI