
Suroviny
- 250 g změklého másla
- 250 g měkkého tvarohu
- cca 300 g hladké mouky
- moučkový/ vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo promícháme s tvarohem a zaděláme hladkou moukou do požadované konzistence
-
Vyválíme, vykrájíme, pečeme, obalujeme v moučkovém nebo vanilkovém cukru (domácí vanilkový cukr připravuji tak, že do dózy zavřu 1 kg mouč. cukru a několik vanilkových lusků a nechám pěkně uležet až nabere vůni. Po spotřebování jen ke starým luskům dodám jeden nový lusk a cukr a opakuji)
Poznámka od kuchařky
Toto univerzální těsto, které se hodí na slané i sladké recepty tu již bylo mnohokrát zmíněno. Já jen nedávám 250 g mouky, ale více, aby těsto nebylo příliš lepivé. Velice se mi osvědčilo jako těsto pro děti. Dobře se s ním pracuje, vyválet, vykrájet i obalovat na konec hotové tvary v cukru zvládají děti samy a pokud se jim výtvory úplně nepovedou, tak mně to u takto jednoduchého a levného těsta nemrzí. Navíc se jedná o lehké cukroví, ze kterého vás žlučník 100% nechytne. Na fotce je autentické cukroví vyrobené Barunkou a Aličkou (7 a 4 roky).