Suroviny
10 porcí
- 1 Olešnický polotučný tvaroh (trojúhelníkový tvar)
- vrchovatá PL Erythritolu (nebo kokosového cukru)
- kapka rumového aroma
- vrchovatá PL kakaa
- 2 PL smetany
- 25 g másla
- 0,5 KL sody
- velká špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Do tvarohu nasypeme sladidlo, sůl, sodu, nalijeme smetanu, vkápneme rumové aroma a rozmixujeme ho tyčovým mixérem do více nebo méně kompaktní hmoty.
-
Pak misku vložíme do horké vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud tvaroh nezmění konzistenci na hmotu podobnou dětské hračce – slizu. Přidáme máslo a kakao. V tomto okamžiku se hmota srazí a musíme ji ve vodní lázni znovu rozmixovat mixérem. Pak už jen zbývá nalít hmotu do vhodné misky nebo formiček a nechat 1-2 hodiny v chladu ztuhnout.
-
Ztuhlý dezert vyklopíme, případně nakrájíme, ozdobíme šlehačkou, nebo mlsáme jen tak.
Poznámka od kuchařky
Tento recept už jsem jednou zkoušela s tvarohem v celofánu, ale nedostatečně mi ztuhnul. Vznikla pasta. Byla dobrá, ale cíl byl jiný. Takže doporučuji použít tvaroh v průhledném obalu, trojúhelníkového tvaru. U nás Olešnický. Je evidentně poctivý, bez rostlinných tuků.
Čerpáno z internetu.