Tvarohové čokokostky (Dělená strava podle LK – Zvířata, volný graf)

61
- reklama -

Suroviny
10 porcí

1 Olešnický polotučný tvaroh (trojúhelníkový tvar)
vrchovatá PL Erythritolu (nebo kokosového cukru)
kapka rumového aroma
vrchovatá PL kakaa
2 PL smetany
25 g másla
0,5 KL sody
velká špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do tvarohu nasypeme sladidlo, sůl, sodu, nalijeme smetanu, vkápneme rumové aroma a rozmixujeme ho tyčovým mixérem do více nebo méně kompaktní hmoty.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak misku vložíme do horké vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud tvaroh nezmění konzistenci na hmotu podobnou dětské hračce – slizu. Přidáme máslo a kakao. V tomto okamžiku se hmota srazí a musíme ji ve vodní lázni znovu rozmixovat mixérem. Pak už jen zbývá nalít hmotu do vhodné misky nebo formiček a nechat 1-2 hodiny v chladu ztuhnout.

  3. Ztuhlý dezert vyklopíme, případně nakrájíme, ozdobíme šlehačkou, nebo mlsáme jen tak.

Poznámka od kuchařky

Tento recept už jsem jednou zkoušela s tvarohem v celofánu, ale nedostatečně mi ztuhnul. Vznikla pasta. Byla dobrá, ale cíl byl jiný. Takže doporučuji použít tvaroh v průhledném obalu, trojúhelníkového tvaru. U nás Olešnický. Je evidentně poctivý, bez rostlinných tuků.

Čerpáno z internetu.