
Suroviny
- Tmavé těsto – budeme potřebovat větší hrnek než na tvarohové
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vajíčka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- citronová kůra (nemusí být)
- Tvarohové těsto
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový cuk
- 1 vanilkový pudink (nevařit – vsypat)
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mléka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zvlášť tmavé a zvlášť tvarohové těsto. U tmavého těsta je opravdu potřeba větší hrnek, protože tvaroh udělá větší hmotu a na plech by vám to potom tmavé těsto nevystačilo jako nám. Vše smícháme do jedné mísy a umixujeme mixérem.
-
Až máme tmavé těsto hotové tak uděláme tvarohové. Pokud použijete vaničkové tvarohy tak bohatě bude stačit půl sklenky mléka, protože těsto bude samo osobě tekuté. Takže se nedivte že vám nezhoustne.
-
Pokud nechcete mít hodně sladkou buchtu tak také bohatě bude stačit jenom půl hrnku moučkového cukru. Buď si připravíme vymazaný plech a nebo vyložený pečícím papírem.
-
Nalijte přes polovinu tmavého těsta, důkladně stěrkou rozetřete do všech rohů a na něj nalijte tvarohové těsto.
-
Určitě se vám těsta smíchají do jednoho, ale to vůbec nevadí. Klidně lehce rozetřete tvaroh do všech rohů. Navrch nalijte zbytek tmavého těsta a vyrovnejte povrch.
-
Pečte v předehřáté troubě zhruba 1/2-1 hodinu. Záleží na troubě. Já jí měla hotovou během půl hodiny. Důležité je aby jste buchtu pravidelně kontrolovali dřevěnou špejlí.