Tvarohová bábovka „Studentská pečeť“

44
- reklama -

Suroviny

4 vejce
300 g cukru
2 vanilkové cukry
250 g Hery
250 g tvarohu
500 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
lžička jedlé sody
70 g rozinek
mléko podle potřeby – asi 250 ml
hrst sekaných ořechů
hrst nasekané čokolády
možné přidat i kandované ovoce (nebo citronát, oranžát)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme s cukry do pěny, vešleháme rozpuštěnou a prochladlou Heru, pak tvaroh. Mouku s práškem a sodou vmícháme střídavě s mlékem a nakonec lehce vmícháme rozinky, ořechy a čokoládu.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané velké bábovkové formy. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna upečeme.

Poznámka od kuchařky

Bábovka je opravdu veliká, vlahá a voní jako čokoláda stejného jména 🙂