
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 250 g měkkého tvarohu
- 3-4 lžíce medoviny (skořicová, mandlová nebo jakou máte rádi)
- 1 hrnek oleje
- 1 ks vanilkového cukru
- 4 vejce
- 1 prášek do pečení
- kakao podle potřeby
- brusinky a mandle plátky
- čokoláda na vaření podle chuti
- olej a kokos na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme tvaroh, cukr, olej, medovinu, vanilkový cukr, žloutky, brusinky, mandle, polohrubou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.
-
Vyšleháme z bílků sníh, který postupně přidáváme k těstu a vše ušleháme. Do misky odebereme část těsta, do kterého přidáme kakao podle potřeby.
-
Do připravené formy dáme jednu vrstvu světlého těsta, na které naskládáme pokrájenou čokoládu tak, aby se potopila do těsta. Pak dáme vrstvu tmavého kakaového těsta a na ní opět vrstvu světlého těsta, do kterého opět dáme kousky čokolády tak, aby se kousky dostaly do těsta.
-
Dáme do trouby pečeme na 180′ asi 45 minut. Bábovku kontrolujeme pomocí špejle.
-
Když je bábovka upečená, překlopíme formu na talíř a přikryjeme formu mokrou utěrkou. Necháme tak než bábovka z formy vypadne.









