Tvarohová bábovka II

82
- reklama -

Suroviny
15 porcí

Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg másla
25 dkg měkkého polotučného tvarohu (vanička)
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
šťáva z půlky citronu
1 balíček prášku do pečiva
2 PL kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a následně je spolu s máslem a cukrem velmi dobře ušleháme. Poté přimícháme tvaroh, mouku s práškem do pečiva a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Oddělíme 1/4 těsta, do kterého přimícháme kakao.

  2. Vymažeme a vysypeme formu. Část těsta, ve které máme kakao, dáme do formy a poté vlijeme zbytek těsta bez kakaa.

  3. Pečeme v předem předehřáté troubě o teplotě 150°C cca 45 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.