
- reklama -
Suroviny
15 porcí
- Těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg másla
- 25 dkg měkkého polotučného tvarohu (vanička)
- 20 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- šťáva z půlky citronu
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a následně je spolu s máslem a cukrem velmi dobře ušleháme. Poté přimícháme tvaroh, mouku s práškem do pečiva a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Oddělíme 1/4 těsta, do kterého přimícháme kakao.
-
Vymažeme a vysypeme formu. Část těsta, ve které máme kakao, dáme do formy a poté vlijeme zbytek těsta bez kakaa.
-
Pečeme v předem předehřáté troubě o teplotě 150°C cca 45 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Kuchařka: Karamelkaaa









