
- reklama -
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 100 g másla
- 200 g cukru (použila jsem světlý třtinový)
- 1 vanilkový cukr (vlastní výroba je samozřejmě nejlepší)
- 5 lžic mléka
- 1 vanilkový pudink
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 žloutky + sníh (ze 4 bílků)
- 100 g hořké oříškové čokolády (dle chuti i jiné)
Postup přípravy receptu
-
V míse ušlehejte tvaroh s oběma cukry, žloutky a pudinkovým práškem. Rozehřejte si máslo spolu s mlékem (skvěle poslouží mikrovlnka), nechte trochu vychladnout a zašlehejte do tvarohu.
-
Přisypte mouku s práškem do pečiva a vyšlehejte do hladkého těsta. Ke konci opatrně vmíchejte sníh z bílků (zde již nešlehejte).
-
Vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku můžete dát péct v této podobě anebo na její povrch naházejte kousky čokolády (vězte, že i nutella nebo také vlašské oříšky si s touto bábovkou rozumí).
-
Pečte při 200°C asi 45 minut.
Kuchařka: coco-choc