Tvarohajda pro dva

43
- reklama -

Suroviny
malá bábovková forma

70 g změklého másla
120 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 domácí vejce vel.XL (nebo dvě malá) – žloutek
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
kůru a šťávu z 1/2 citronu
100 g dětské krupičky
1/2 prášku do pečiva
sníh z bílku (nebo bílků)

Postup přípravy receptu

  1. Prvních šest ingrediencí postupně a důkladně vyšlehat.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přisypat krupičku s práškem do pečiva (již předem smíchané).

  3. Nakonec lehce zabalit sníh (bílek + špetka soli).

  4. V máslem vymazané a krupičkou vysypané formě péct na 170°C – 60 min.

  5. Pět minut nechat bábovku odpočinout ve formě, pak vyklopit.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem zdědila po babičce dvě staré kameninové bábovkové formy, z nichž jedna je tahle malinká (viz druhé foto). A protože jsme zatím jen dva, chtěla jsem to hned vyzkoušet. Vyklopila se nádherně a ta krustička!!! Prohledejte půdy a chalupy =)

Vím, že tvarohovek je tu spousta, ale přesně tahle, myslím, zatím ne. Do velké formy všechno množství zdvojnásobte a pečte o něco déle.

Je výborná, vlhká, citronová…u nás vede!