Tvaroháče

84
- reklama -

Suroviny
12-15 placek

500 g tvarohu (dá se použít i domácí lučina)
100 g najemno nastrouhaného sýru (nejlépe balkán)
1 lžíce škrobu
1 žloutek
špetka soli, mleté sladké papriky a mletého kmínu
stroužek utřeného česneku
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vše kromě strouhanky důkladně promícháme v míse. Strouhanku přisypáváme postupně a mícháme, dokud není těsto dostatečně zahuštěné, aby se s ním dalo pracovat (nemusí být vyloženě tuhé, ale zároveň by mělo trochu držet pohromadě).

  2. Těsto vyklopíme na pracovní plochu podsypanou strouhankou a utvoříme váleček. S těstem se nijak zvlášť dobře nepracuje, chce to trošku cvik a grif. 😉

  3. Z válečku odkrajujeme nožem placičky, které ještě ze stran obalíme ve strouhance. Placky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova, obracíme je opatrně, aby se nám nepotrhaly.

  4. Hotové tvaroháče odkládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a podáváme nejlépe ozdobené kopečkem zakysané smetany a zeleninou (nejlepší je kapie ze sklenice).

Poznámka od kuchařky

Recept mám od své mamky, která ho našla kdysi dávno v nějaké dietní kuchařce, což mi připadá téměř neuvěřitelné, když vezmu v úvahu, kolik strouhanky a oleje je zapotřebí. 🙂 Ale chuťově jsou výborné a rádi se k nim vracíme jako k bezmasé variantě obědu.