- reklama -
Suroviny
- 250 g mandlí
- 250 g jemného krupicového cukru
- 3 žloutky
- 1 bílek
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme, vysušíme, necháme vystydnout a jemně umeleme.
-
Přidáme cukr, rozšlehané žloutky a dobře promícháme.
-
Z bílku ušleháme tuhý sníh,který přidáme k mandlové směsi a opatrně promícháme.
-
Plech vyložíme alobalem, který potřeme olejem a v síle asi 5 mm na ní rozetřeme mandlovou směs.
-
Přikryjeme dalším poolejovaným alobalem.
-
Něčím zatížíme- prkénko, závaží ap.,necháme v chladu 3 dny stát.
-
Poté můžeme Turrón krájet na 6 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky.
Poznámka od kuchařky
Moc dobré mlsáníčko a velmi to chutná i dětem!
Zdroj: recept jsem si přivezla ze Španělska.
Kuchařka: Bibinka