Turrón- španělská pochoutka

45
- reklama -

Suroviny

250 g mandlí
250 g jemného krupicového cukru
3 žloutky
1 bílek
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, vysušíme, necháme vystydnout a jemně umeleme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme cukr, rozšlehané žloutky a dobře promícháme.

  3. Z bílku ušleháme tuhý sníh,který přidáme k mandlové směsi a opatrně promícháme.

  4. Plech vyložíme alobalem, který potřeme olejem a v síle asi 5 mm na ní rozetřeme mandlovou směs.

  5. Přikryjeme dalším poolejovaným alobalem.

  6. Něčím zatížíme- prkénko, závaží ap.,necháme v chladu 3 dny stát.

  7. Poté můžeme Turrón krájet na 6 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky.

Poznámka od kuchařky

Moc dobré mlsáníčko a velmi to chutná i dětem!

Zdroj: recept jsem si přivezla ze Španělska.