
Suroviny
3 porce
- Guláš:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- kečup
- 500 ml vody
- 1 kostka kuřecího bujonu
- 3-4 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- sladká paprika
- kmín
- Bramboráčky:
- 1,5 kg brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- 6 stroužků česneku
- salám nebo klobása, co kdo má rád
- uzený sýr Gouda
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso, když se zatáhne, přidáme cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a přidáme nakrájenou papriku.
-
Zalijeme vodou a podusíme, dokud nebude maso měkké. Jakmile začne voda vařit, přidáme bujon. Dochutíme kečupem a vsypeme asi 3-4 polévkové lžíce hladké mouky. Necháme provařit. Mouka nám omáčku zahustí.
-
Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle na drobné slzičky. Pustí vodu, tu odlejeme. K bramborám přidáme vejce rozšlehané v mléce, mouku, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou klobásu nebo salám.
-
Na pánvi rozpálíme olej, dáme těsto na pánev, položíme plátek sýra goudy a přikryjeme další vrstvou těsta. Když je spodek hotový, otočíme.
Poznámka od kuchařky
Tento receptík mám z časopisu „Pošli recept“, uveřejnila ho tam paní nebo slečna Daniela Štěpánová z Turnova. Já jsem ho malinko obměnila a pozměnila. Chci se s vámi o něj podělit, protože nám tahle bašta opravdu chutná. Uvidíte, jestli i vám.