Turnedo Negro

65
- reklama -

Suroviny
1 porce

200 g hovězí vysoký roštěnec nebo rump (kýta)
olivový olej – 1 lžička
rybí omáčka – 1 lžička
ústřicová omáčka 1 PL
tmavá sojová omáčka 1 PL
máslo – plátek
švestkové víno – 2 PL

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky(2mm), velmi důkladně osušíme a dáme na předehřátou pánev s olivovým olejem.

  2. Po minutě opékání maso otočíme, přidáme plátek másla, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a sojovou omáčku, necháme lehce opéct a podlijeme vínem.

  3. Přiklopíme pokličkou a necháme dojít pár minut bez zdroje tepla.
    Podáváme s bagetkou nebo tousty.

Poznámka od kuchařky

Před podáváním můžete lehce posolit ale není třeba, omáčky maso osolí dostatečně.