
Suroviny
vznikne cca 40-50 kusu
- 2 vejce
- 2 lžičky cukru
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 kg hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 hrnku oleje
- 3 hrnky mléka
- salám
- sýr
Postup přípravy receptu
-
Nejdrive pripravime kvasek: hrnek vlazneho mleka + 2 lzicky cukru + balicek drozdi + trocha mouky a nechat vzejit na teplem miste.
-
Mezi tim si do velke misky pripravime dva bilky, 1/2 hrnku oleje, zbyle dva hrnky mleka a lzicku soli, poradne zamichame, pridame kvasek ktery nam zatim krasne vzesel a zasypavame moukou, dokud nevznikne testo tuhe asi jako na houskove knedliky (1 kilo).
-
Nechame 30 az 40 minut kynout na teplem miste.
-
Po vykynutí testa tvarujeme kulicky neboli bulky, ktere muzete podle chuti plnit.
-
Ja je plnim salamem a syrem.
-
Skladame je vedle sebe na plech s pecicim papirem a dukladne promazeme oleje, aby se daly hezky oddelovat podobne jako buchticky, potrete zloutkem zvrchu a dmae na 20 minut na 170 stupnu do trouby
Poznámka od kuchařky
Kilo hladke mouky je jen hruby odhad podle receptu ktery jsem dostala od me kamaradky ktera je puvodem z Turecka se tam proste jen dosypava mouka aby to utvorilo nelepive huste testo.. Ja jsem tam osobne nasypala asi kilo a 200g .. Tenhle recept je tu pro vsechny kdo ziji v zahranici a tak je pro ne tezke sehnat ceske suroviny i ta mouka se ma pouzivat anglicka ale uprimne na tom nesejde .. prave mi par kousku kyne tak hned jak budou hotove pridam i foto