Turecko – anglické bulky

68
- reklama -

Suroviny
vznikne cca 40-50 kusu

2 vejce
2 lžičky cukru
1 balíček sušeného droždí
1 kg hladké mouky
1 lžička soli
1/2 hrnku oleje
3 hrnky mléka
salám
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive pripravime kvasek: hrnek vlazneho mleka + 2 lzicky cukru + balicek drozdi + trocha mouky a nechat vzejit na teplem miste.

  2. Mezi tim si do velke misky pripravime dva bilky, 1/2 hrnku oleje, zbyle dva hrnky mleka a lzicku soli, poradne zamichame, pridame kvasek ktery nam zatim krasne vzesel a zasypavame moukou, dokud nevznikne testo tuhe asi jako na houskove knedliky (1 kilo).

  3. Nechame 30 az 40 minut kynout na teplem miste.

  4. Po vykynutí testa tvarujeme kulicky neboli bulky, ktere muzete podle chuti plnit.

  5. Ja je plnim salamem a syrem.

  6. Skladame je vedle sebe na plech s pecicim papirem a dukladne promazeme oleje, aby se daly hezky oddelovat podobne jako buchticky, potrete zloutkem zvrchu a dmae na 20 minut na 170 stupnu do trouby

Poznámka od kuchařky

Kilo hladke mouky je jen hruby odhad podle receptu ktery jsem dostala od me kamaradky ktera je puvodem z Turecka se tam proste jen dosypava mouka aby to utvorilo nelepive huste testo.. Ja jsem tam osobne nasypala asi kilo a 200g .. Tenhle recept je tu pro vsechny kdo ziji v zahranici a tak je pro ne tezke sehnat ceske suroviny i ta mouka se ma pouzivat anglicka ale uprimne na tom nesejde .. prave mi par kousku kyne tak hned jak budou hotove pridam i foto