Suroviny
cca 10 kousků
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce pískového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce velmi tmavého kakaa
- 2 lžíce vody
- světlé BeBe sušenky
- malinový pudink
- čokoládový pudink
- ztužovač za studena Dr. Oetker
- šlehačka na ozdobu
- ztužovač smetany
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku.
-
Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů.
-
Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto.
-
Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
-
Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku.
-
Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V.
-
Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V.
-
Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá) 🙂 a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku.
-
Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác.
-
Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Jsem docela proslulá svými tunely, hlavně u návštěv mají velký úspěch a tak jsem si říkala, že zkusím nějakou změnu pro hezký efekt. A povedlo se. 🙂