- reklama -
Suroviny
- 3 porce steaku z tuňáka (2.5-3 cm silné)
- hrubě mletý pepř čtyř barev
- Marináda:
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 citronu
- sůl
- pepř
- pár lístků bazalky
- Příloha:
- 400 g libovolné zeleniny
- máslo na dva prsty
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.
-
Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme v lednici 1-2 hodiny odležet.
-
Na pánvi rozpustíme máslo s lžící oleje a restujeme osolenou, opepřenou zeleninu až je měkká, ale pořád křupavá.
-
Steaky z tuňáka opepříme hrubě mletým pepřem čtyř barev a položíme na dobře rozehřátou grilovací pánev, potřenou olejem. Grilujeme z každé strany 4-6 minut.
Hotové necháme 2-4 minuty odpočinout. -
Servírujeme s máslovou zeleninou a jakoukoliv úpravou brambor, zdobené petrželkou nebo bazalkou.
Já volila bramborovou kaši.
Kuchařka: medanek