Tuňákový steak a máslová zelenina

54
- reklama -

Suroviny

3 porce steaku z tuňáka (2.5-3 cm silné)
hrubě mletý pepř čtyř barev
Marináda:
5 lžic extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 citronu
sůl
pepř
pár lístků bazalky
Příloha:
400 g libovolné zeleniny
máslo na dva prsty
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.


    Zobrazit celý recept

  2. Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme v lednici 1-2 hodiny odležet.

  3. Na pánvi rozpustíme máslo s lžící oleje a restujeme osolenou, opepřenou zeleninu až je měkká, ale pořád křupavá.

  4. Steaky z tuňáka opepříme hrubě mletým pepřem čtyř barev a položíme na dobře rozehřátou grilovací pánev, potřenou olejem. Grilujeme z každé strany 4-6 minut.
    Hotové necháme 2-4 minuty odpočinout.

  5. Servírujeme s máslovou zeleninou a jakoukoliv úpravou brambor, zdobené petrželkou nebo bazalkou.
    Já volila bramborovou kaši.