Tuňákový salátek s rukolou

54
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 vejce
150 g salátových listů (rukola, baby špenát, hlávkový salát)
80 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce balsamika
10 ml citronové šťávy
3 rajčata
10 g lněných semínek (lze použít i slunečnicová, dýňová)
50 g mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky natrháme salát, přidáme nakrájená rajčata a polijeme balzamikem. Tuňáka vylijeme z konzervy a přidáme do misky. Pokapeme ho citronovou šťávou a celý salát posypeme semínky.

  3. Nakrájíme mozzarellu na kousky/plátky a přidáme k salátu. Uvařená a vychladlá vajíčka nakrájíme na měsíčky a přidáme na salát. Podáváme s opečenou bagetkou