Tuňákový salát s avokádovým dresinkem – Ensalada de Atún con Aderezo de Aguacate

84
- reklama -

Suroviny
1 porce

Salát:
1 plechovka tuňáka (80 g)
1 cibule
1 červená paprika
1 rajče
1/2 salátové okurky
1 sterilovaná okurka
sůl
pepř
hlávkový salát
Avokádový dresing:
1 zralé avokádo
1 lžička chilli
citronová šťáva z 1 citronu
sůl
pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo oloupeme, nakrájíme, dáme do misky a přidáme šťávu z citronu a rozmačkáme na řidší kaši. Pokud je třeba ředit, použijeme tekutinu z nakládaných okurek.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec přidáme sůl, pepř a chilli podle chuti. Po případě, můžeme přidat zelené chilli papričky nasekané na jemno.

  3. Zeleninu nakrájíme, promícháme, osolíme a opepříme.

  4. Dáme do misky vystlané hlávkovým salátem a zalijeme avokádovým dresinkem.

  5. Navrch navrstvíme okapaného tuňáka a podáváme. Nejlépe s opečenou a očesnekovanou bagetou.