- reklama -
Suroviny
1 porce
- Salát:
- 1 plechovka tuňáka (80 g)
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1/2 salátové okurky
- 1 sterilovaná okurka
- sůl
- pepř
- hlávkový salát
- Avokádový dresing:
- 1 zralé avokádo
- 1 lžička chilli
- citronová šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Avokádo oloupeme, nakrájíme, dáme do misky a přidáme šťávu z citronu a rozmačkáme na řidší kaši. Pokud je třeba ředit, použijeme tekutinu z nakládaných okurek.
-
Nakonec přidáme sůl, pepř a chilli podle chuti. Po případě, můžeme přidat zelené chilli papričky nasekané na jemno.
-
Zeleninu nakrájíme, promícháme, osolíme a opepříme.
-
Dáme do misky vystlané hlávkovým salátem a zalijeme avokádovým dresinkem.
-
Navrch navrstvíme okapaného tuňáka a podáváme. Nejlépe s opečenou a očesnekovanou bagetou.
Kuchař: evosheek