Tuňákový salát s avokádem a vejci

141
- reklama -

Suroviny

1 konzerva tuňáka (170 g) ve vlastní šťávě
1 červená cibule
10-12 třešňových rajčátek
1 zralé avokádo
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rajčátka rozčtvrtíme a vejce nakrájíme na menší kousky.
    Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho na menší kousky. Dáme do misky a zakapeme limetkovou šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Z tuňáka scedíme šťávu, rozdělíme ho na menší kousky a přidáme k avokádu. Do misky vložíme i cibuli, rajčata a vejce. Salát osolíme, opepříme, přidáme olej a velmi opatrně promícháme, aby se tuňák příliš nerozpadl.
    Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Na salát použijeme konzervu tuňáka v celém kuse a ne tuňákovou drť.