- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva tuňáka (170 g) ve vlastní šťávě
- 1 červená cibule
- 10-12 třešňových rajčátek
- 1 zralé avokádo
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 limetky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rajčátka rozčtvrtíme a vejce nakrájíme na menší kousky.
Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho na menší kousky. Dáme do misky a zakapeme limetkovou šťávou. -
Z tuňáka scedíme šťávu, rozdělíme ho na menší kousky a přidáme k avokádu. Do misky vložíme i cibuli, rajčata a vejce. Salát osolíme, opepříme, přidáme olej a velmi opatrně promícháme, aby se tuňák příliš nerozpadl.
Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Na salát použijeme konzervu tuňáka v celém kuse a ne tuňákovou drť.
Kuchařka: Angel 666