Tuňákový předkrm

74
- reklama -

Suroviny

konzerva tuňáka v oleji
1/2 kelímku pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
50 g strouhaného sýru třeba Gouda
lžička hořčice
pár kapek citronové šťávy
sůl
pepř
pažitka – tou nešetříme
na ozdobu:
tenké plátky okurek
vejce na tvrdo
ředkvičky atd.
rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Z tuňáka slijeme olej a rozdrtíme ho vidličkou. Přidáme máslo, majonézu, sýr a zbytek surovin. Umícháme hladkou pomazánku. Necháme vychladit


    Zobrazit celý recept

  2. Podáváme v misce na listu salátu, ozdobené zeleninou, vejci a třeba i šunkou. Nebo zvolíme jiný způsob, že pomazánkou naplníme vejce, cherry rajčátka, plátky okurek nebo mažeme na kolečka rohlíků.