- reklama -
Suroviny
- konzerva tuňáka v oleji
- 1/2 kelímku pomazánkového másla
- 2 lžíce majonézy
- 50 g strouhaného sýru třeba Gouda
- lžička hořčice
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- pepř
- pažitka – tou nešetříme
- na ozdobu:
- tenké plátky okurek
- vejce na tvrdo
- ředkvičky atd.
- rajčátka
Postup přípravy receptu
-
Z tuňáka slijeme olej a rozdrtíme ho vidličkou. Přidáme máslo, majonézu, sýr a zbytek surovin. Umícháme hladkou pomazánku. Necháme vychladit
-
Podáváme v misce na listu salátu, ozdobené zeleninou, vejci a třeba i šunkou. Nebo zvolíme jiný způsob, že pomazánkou naplníme vejce, cherry rajčátka, plátky okurek nebo mažeme na kolečka rohlíků.
Kuchařka: mika59