
- reklama -
Suroviny
- 4 konzervy tuňáka Franz Josef
- 1 plechovka kukuřice
- listové těsto 500 g
- 4 cibule
- trocha oleje
- 5 vajec
- 200 ml mléka
- 1 svazek jarní cibulky
- hladká mouka na vál
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.
-
Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem.
-
Listové těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na velikost plechu + na okraje. Vidličkou jej na několika místech propíchneme.
-
Poklademe cibulí, potom tuňákem, kukuřicí a cibulovou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci.
-
Vložíme do trouby předehřáté na 210°C a pečeme 20 – 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Pošli recept. Koláč je rychlý a moc dobrý. Teplý nám chutnal víc, ale jak komu vyhovuje, studený je též velmi dobrý.
Mírně upraveno.
Kuchařka: petnovka