Tuňákový koláč z listového těsta

81
- reklama -

Suroviny

4 konzervy tuňáka Franz Josef
1 plechovka kukuřice
listové těsto 500 g
4 cibule
trocha oleje
5 vajec
200 ml mléka
1 svazek jarní cibulky
hladká mouka na vál
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.

  2. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem.

  3. Listové těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na velikost plechu + na okraje. Vidličkou jej na několika místech propíchneme.

  4. Poklademe cibulí, potom tuňákem, kukuřicí a cibulovou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci.

  5. Vložíme do trouby předehřáté na 210°C a pečeme 20 – 25 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Pošli recept. Koláč je rychlý a moc dobrý. Teplý nám chutnal víc, ale jak komu vyhovuje, studený je též velmi dobrý.

Mírně upraveno.