- reklama -
Suroviny
8 – 10 porcí
- 8 vajec, 500g tuňáka bez nálevu (lepší jsou kousky než „drť“), 5 lžic hladké mouky 250 ml šlehačky, sůl, pepř, 2 kysané smetany, 1 – 2 lžičky rajčatového protlaku, podle chuti malé krevetky (tepelně upravené), tuk a mouku na formu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, sůl, pepř, mouku a šlehačku vymícháme a přidáme tuňáka a nakonec sníh z bílků.
-
Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, biskupský chlebíček…) a upečeme – cca 175°C 35 – 40 minut.
-
Omáčku připravíme smícháním kysané smetany, rajčatového protlaku a krevetek Prohřejeme a dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od dcery, která žije ve Francii. Je to moc dobré, třeba jako teplý předkrm.
Kuchařka: Bohuna