Tuňákový koláč s krevetovou omáčkou

51
- reklama -

Suroviny
8 – 10 porcí

8 vajec, 500g tuňáka bez nálevu (lepší jsou kousky než „drť“), 5 lžic hladké mouky 250 ml šlehačky, sůl, pepř, 2 kysané smetany, 1 – 2 lžičky rajčatového protlaku, podle chuti malé krevetky (tepelně upravené), tuk a mouku na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, sůl, pepř, mouku a šlehačku vymícháme a přidáme tuňáka a nakonec sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, biskupský chlebíček…) a upečeme – cca 175°C 35 – 40 minut.

  3. Omáčku připravíme smícháním kysané smetany, rajčatového protlaku a krevetek Prohřejeme a dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od dcery, která žije ve Francii. Je to moc dobré, třeba jako teplý předkrm.