
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 400 g těstovin z tvrdé pšenice
- 1 konzerva tuňáka (použila jsem drcený ve vlastní šťávě)
- 150 g blaťáckého zlata
- 1 žlutá paprika
- 250 g cherry rajčátek
- 1-2 lžíce bazalkového pesta
- sůl
- asi 100 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme je. K těstovinám přidáme pesto, promícháme, pak tuňáka, nakrájenou papriku, rozpůlená rajčátka, část nastrouhaného sýra.
-
Směs opatrně zamícháme, vložíme do zapékací misky, zakapeme smetanou, posypeme zbytkem sýra a zapékáme v horké troubě, než se sýr rozteče.
Poznámka od kuchařky
Místo blaťáckého zlata můžeme zvolit jiný výrazný sýr, i tuňáka může být více. Jednoduché, rychlé a vydatné jídlo.
Kuchařka: Marta