- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5 hrnku rýže (1 hrnek = 230 ml)
- 200 g přírodního Šmakouna
- 1 menší konzerva tuňáka
- 2 lžíce nasekaných sušených rajčat
- 5 lžic kukuřice naložené
- 5 lžic sterilovaného hrášku
- 5 lžic jemně pokrájené jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželová nať
- horký zeleninový vývar podle potřeby
- olivový olej podle potřeby
- Parmazán
- pepř
- sůl
- tymián
- podle chuti lžíce studeného másla
Postup přípravy receptu
-
Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.
-
Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se opeče, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).
-
Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme.
-
Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí.
Podáváme posypané parmazánem.
Kuchařka: danielle72