Tuňákové kapsy

46
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kelímek sýra Cottage
200 g Lučiny
1 nasekaná větší šalotka
2 plechovky(185g) tuňáka v oleji
1 PL nastrouhané citronové kůry
2 PL nasekaných sušených rajčat naložených v oleji
2 vyválená listová těsta
1 vejce na potření
sůl
pepř
sezamová semínka (i jiná, nebo koření na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sýry, šalotku, tuňáka, citronovou kůru, nasekaná sušená rajčata, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta vykrájíme kolečka. Do středu kolečka dáme náplň. Přeložíme a okraje pevně přimáčkneme k sobě. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky nebo kořením jaké máme rádi.

  3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C asi na 15 – 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Náplň je dobrá i samotná jako pomazánka.

Recept pochází z časopisu Albert v kuchyni