Tuňáková pomazánka s pažitkou

57
- reklama -

Suroviny

1 pomazánkové máslo bez příchutě
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
1 zralé avokádo
1 žlutá paprika nebo červená kapie
svazek pažitky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme pomazánkové máslo, částečné slitou konzervu tuňáka, na malé kostky nakrájenou kapii a pažitku. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme vidličkou a přidáme do misky. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Mažeme na pečivo, můžeme dozdobit nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

zdroj: časopis Gurmet

Výborné je k pomazánce připravit předpečené bulky (dají se koupit v albertu), které jsou za pět minut dopečené v troubě. Jsou nádherně křupavé.