
- reklama -
Suroviny
- půl cibule – jemně pokrájené
- sůl
- cca 1 lžička hořčice plnotučné – dle chuti
- pepř mletý
- 6-8 ks černých oliv – dle velikosti
- 2 malé plechovky tuňáka po 80 gramech – ve vlastní šťávě nebo v oleji
- 3 lžíce majonézy – dle požadované hustoty pomazánky
- 1 lžíce rajského protlaku nebo velmi jemně pokrájená sušená rajčata
Postup přípravy receptu
-
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená rajčata, hořčici dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme a následně vmícháme dle potřeby i majonézu.
-
Pomazánku natíráme na plátky bagetek, veky, rohlíků…, které dozdobíme dle vlastní chuti vařeným vejcem, olivou, tenkým plátkem citronu, posekanými bylinkami…
-
Kdo neholduje majonéze, může do pomazánky vmíchat místo majonézy smetanou nastavené mascarpone, tučný tvaroh nebo pomazánkové máslo.
Kuchař: recepty73