Tuňáková pomazánka na Moničin způsob

41
- reklama -

Suroviny

2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce Ramy
1 obdélník taveného sýra
2 vejce uvařená natvrdo
1 jemně pokrájená cibule
sůl
citrónová šťáva dle chuti
2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce nastrouháme na jemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.

  3. Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami.