Tuňák v zeleninovém zábalu

59
- reklama -

Suroviny

1 steak mraženého tuňáka (cca 400 g)
350 g zeleniny Exclusive Juliene (Kaufland)
špetka grilovacího koření na zeleninu
pár listů červeného a zeleného dubového salátu
Na marinádu:
rozmarýn, limetková šťáva,
citronový pepř, sůl
asi 0,5 dcl suchého červeného vína (musí pokrýt maso)
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc v ledničce.

  2. Druhý den maso osušíme a vložíme na rozpálenou pánev (můžeme pokapat olejem). Podle tloušťky masa prudce opečeme 1 minutu po každé straně, pak zlehka pokapeme marinádou a dopečeme cca 4 – 5 minut po každé straně. Maso na řezu zůstává ještě růžové a je šťavnaté. Plotýnku vypneme a chvilku necháme rybu odpočinout.

  3. Současně na druhé pánvi rozpálíme trochu oleje, vhodíme zeleninu, kterou přikořeníme špetkou grilovacího koření a zhruba 7 minut restujeme, podlijeme ji troškou marinády, promícháme a sporák vypneme. Zelenina by měla být akorát na skus.

  4. Talíř vyložíme listy salátu, pokapeme limetkou, olejem. Položíme steak a obložíme zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Já už jinou přílohu nedělala, ale klidně mohou být brambory.

Jinak julienne je zelenina různého druhu a poměru nakrájená na úzké proužky, případně např. celer na hranolky nebo klínky – jde tedy o úpravu krájené zeleniny, o nic jiného.