
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky tuňáka
- 1 lžíce másla
- 1 šalotka
- 1 velká mrkev
- sůl
- pepř
- několik snítek čerstvého tymiánu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 50 ml bílého suchého vína
- 50 ml smetany
- olej
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.
-
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev, vše orestujeme, pak podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme i lístečky tymiánu a podusíme, až je mrkev měkká.
Měkkou mrkev rozmixujeme dohladka, přilijeme víno a sójovou máčku a krátce povaříme.
Nakonec zjemníme smetanou. -
Grilovací pánev dobře rozehřejeme a porce tuňáka krátce z obou stran ogrilujeme.
Podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovými kroketkami, porce ryby doplníme připravenou omáčkou.
Kuchařka: Angel 666