
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 steaky z tuňáka
- citronová šťáva
- 1 lžíce kaparů
- citronový pepř
- 1 lžíce studeného másla
- sůl
- olivový olej
- hladkolistá petržel
- Polenta:
- 100 g instantní polenty
- sůl
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme – neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti.
Rybí steaky vyndáme a udržujeme je v teple. Do pánve přidáme kapary a prohřejeme je. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla, jemně krájenou petrželku a podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. -
Polentu připravíme podle návodu, promícháme s máslem a osolíme.
-
Na talíře rozdělíme polentu a tuňáka přelitého máslovým sosem s kapary a petrželkou
Poznámka od kuchařky
Můžeme použít i bílé víno, které přilijeme ( cca 50 ml ) po opečení a vyndání steaků z pánve, necháme částečně vyvařit a teprve potom vmícháme máslo.
Kuchařka: maris









