Tuňák s kapary a máslovou polentou

100
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 steaky z tuňáka
citronová šťáva
1 lžíce kaparů
citronový pepř
1 lžíce studeného másla
sůl
olivový olej
hladkolistá petržel
Polenta:
100 g instantní polenty
sůl
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka osolíme a opepříme.
    V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme – neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti.
    Rybí steaky vyndáme a udržujeme je v teple. Do pánve přidáme kapary a prohřejeme je. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla, jemně krájenou petrželku a podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  2. Polentu připravíme podle návodu, promícháme s máslem a osolíme.

  3. Na talíře rozdělíme polentu a tuňáka přelitého máslovým sosem s kapary a petrželkou

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i bílé víno, které přilijeme ( cca 50 ml ) po opečení a vyndání steaků z pánve, necháme částečně vyvařit a teprve potom vmícháme máslo.