Tuňák pod pomerančovou zálivkou

144
- reklama -

Suroviny

400 g mraženého tuňáka (měla jsem vyšší stejk)
1 pomeranč
1 dl suchého červeného vína
1 KL citronového pepře
1 KL čtyřbarevný pepř
sůl
Na pomerančové máslo:
60 g povoleného másla
1 PL hladké mouky
1 menší pomeranč
citronový pepř (nebo pomerančový,bílý pepř dle chuti)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Povoleného, (ne úplně rozmrazeného) tuňáka potřeme po obou stranách směsí ze šťávy z pomeranče, vína a obou pepřů. Necháme cca 1 hodinu odležet raději v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpálené pánvi (Wok) opečeme tuňáka po obou stranách a podlijeme marinádou. Dusíme po obou stranách cca 6 minut. Přidáme pomerančové máslo, které si zhotovíme tak, že do změklého másla dáme mouku, pomerančovou šťávu a pepř. Produsíme ještě asi 15 minut, zkontrolujeme, zda maso je hotové a vypneme sporák. Dochutíme a necháme odpočinout.

  3. Podávala jsem s rýží, jsou určitě možné různě upravené brambory.