- reklama -
Suroviny
- 400 g mraženého tuňáka (měla jsem vyšší stejk)
- 1 pomeranč
- 1 dl suchého červeného vína
- 1 KL citronového pepře
- 1 KL čtyřbarevný pepř
- sůl
- Na pomerančové máslo:
- 60 g povoleného másla
- 1 PL hladké mouky
- 1 menší pomeranč
- citronový pepř (nebo pomerančový,bílý pepř dle chuti)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Povoleného, (ne úplně rozmrazeného) tuňáka potřeme po obou stranách směsí ze šťávy z pomeranče, vína a obou pepřů. Necháme cca 1 hodinu odležet raději v chladu.
-
Na rozpálené pánvi (Wok) opečeme tuňáka po obou stranách a podlijeme marinádou. Dusíme po obou stranách cca 6 minut. Přidáme pomerančové máslo, které si zhotovíme tak, že do změklého másla dáme mouku, pomerančovou šťávu a pepř. Produsíme ještě asi 15 minut, zkontrolujeme, zda maso je hotové a vypneme sporák. Dochutíme a necháme odpočinout.
-
Podávala jsem s rýží, jsou určitě možné různě upravené brambory.
Kuchařka: spagetka