Tropický grilovaný pstruh

37
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

1 ks pstruh
1 ks limetka
za hrst koriandr nať
za hrst lístků máty čerstvé
2 cm zázvor čerstvý
1 citronová tráva
2 ks feferonka
3 ks cherry rajčata
2 ks kumquat
100 g slanina uzená prorostlá
olej olivový
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Cerstveho pstruha som ocistil z vnutra vyumyval a vysusil. Oskrabal supiny a ostrymi kuchynskymi noznicami pristrihol chvost a plutvy (aby nam to neskvrcalo pod grilom). Ostrym nozom narezal zarezy pod uhlom po obidvoch stranach. Dutinu som vytrel olejom posolil a pokorenil. Dutinu som naplnil natrhanou matou, koriandrovou vnatou a nakrajanym zazvorom a na drobno nakrajanou citronovou travou, plus mladou jarnou cibulkou. Naplnenu ryby sme si polozili na nerezovu dvojitu sietku na grilovanie ryb. Najprv sme oblozili jednu stranu poukladali platky limetky a komquatov a stedro poobkladali nakrajanou slaninkou. Preklopili a oblozili druhu stranu a zavreli. A este raz pokropili olejom a ochutili.


    Zobrazit celý recept

  2. Grilovali sme na rozohriatom zahradnom grile s poklopom. Prvych cca 25 minut na nizkom plameni so zavretym poklopom, podstate sme toho pstruha „udili“. Potom sme dali na poslednych cca 5 minut z kazdej strany na vacsi plamen dopiect – zafarbit (dlzka pripravi je individualna treba skusit vydlickou ci sa masko „odlupuje“). Cerstvy pstruh je velmi rychlo hotovy. Ako alternativa da sa pripravit jednoduchsie v kuchyni, naplnit, zabalit do dvojiteho alobalu a dat piect do rury a poslednych cca 5 minut otvorit a pustit grill v rure a dat zapiect. Servirovali sme s miesanym salatom z cherry paradajok a ohariek, jarnou cibulkou a v grile pecenymi zemiakmi.

Poznámka od kuchařky

V Cechach a na Slovensku su vyborne pstruhy potocne a duhove tu su zase tropicke koralove.Takze si zasluzil tropicku upravu vonku na grile s cerstvym zazvorom ,citronovou travou, limetkou,komquatom, koriandrom a matou , jarnou cibulkou a zopar chili papriciek.( No a slaninka …slovak sa nezaprel ).