
- reklama -
Suroviny
- 1 kg krkovičky
- 1 kg vepřový bůček (libovější špice i s kůží)
- 300 g uzeného bůčku
- 4-5 cibulí
- sůl
- koření Čarodějka (Rojík)
Postup přípravy receptu
-
Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.
-
Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na špalíčky a cibuli na půlměsíčky. Posypeme Čarodějkou, osolíme, promícháme a uložíme do lorny.
-
Lehce podlijeme vodou a přiklopené grilujeme na ohni.
Hotové je měkounké, velice voňavé kouřem i použitým kořením.
Poznámka od kuchařky
Čekali jsme kamarády, tak jsme nachystali na oheň.
Fotku mám až z druhého dne, kdy jsme dojídali studené s chlebem, přímo z lorny.
Kuchařka: cathleen