Trojboj z lorny

66
- reklama -

Suroviny

1 kg krkovičky
1 kg vepřový bůček (libovější špice i s kůží)
300 g uzeného bůčku
4-5 cibulí
sůl
koření Čarodějka (Rojík)

Postup přípravy receptu

  1. Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.

  2. Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na špalíčky a cibuli na půlměsíčky. Posypeme Čarodějkou, osolíme, promícháme a uložíme do lorny.

  3. Lehce podlijeme vodou a přiklopené grilujeme na ohni.
    Hotové je měkounké, velice voňavé kouřem i použitým kořením.

Poznámka od kuchařky

Čekali jsme kamarády, tak jsme nachystali na oheň.

Fotku mám až z druhého dne, kdy jsme dojídali studené s chlebem, přímo z lorny.