
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 42 g (1 kostka) droždí
- muškátový oříšek
- sůl
- 1 vejce na potření
- mandlové lupínky na posypání
- Ořechová náplň:
- 100 g cukru krupice
- 50 g sušeného mléka
- 100 ml vody
- 200 g umletých vlašských ořechů
- Maková náplň:
- 60 g cukru krupice
- 25 g sušeného mléka
- 100 ml vody
- 100 g umletého máku
- 1 PL másla
- Tvarohová náplň:
- 250 g tvarohu
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 sáček vanilínového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
Postup přípravy receptu
-
Z droždí a části mléka a cukru připravíme kvásek.
-
Mouku a vykynutý kvásek, cukr, vlažné mléko, žloutky, nastrouhaný oříšek se špetkou soli částečně propracujeme.
-
Přidáme rozpuštěné máslo. Propracováváme až je těsto vláčné.
-
Necháme vykynout a ještě 2x propracujeme.
-
Rozdělíme na 3 stejné díly a rozválíme na delší prameny.
-
Na každá dáme jinou náplň a dobře zabalíme.
-
Spleteme je do copu.
-
Přendáme na plech, potřeme vejcem a posypeme mandlemi.
-
Necháme ještě 15 minut kynout.
-
Pečeme 15 minut při teplotě 180°C a pak dopékáme při 160°C ještě asi 30 minut.
Kuchař: Dooga









