- reklama -
Suroviny
- 200 g másla
- 4 vejce
- tabulka čokolády
- hrnek moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1/4 hrnku mléka
- kůra z jednoho citronu
- 5 lžic hustého ovocného sirupu
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Vyšleháme ho do pěny spolu se žloutky a cukrem.
-
Přidáme citronovou kůru, mouku střídavě s mlékem a nakonec vyšlehaný sníh z bílků.
-
Těsto rozdělíme na tři díly. Jeden necháme klasický, do druhého přidáme rozpuštěnou čokoládu a do třetího 5 lžic ovocného sirupu.
-
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Postupně dáváme do formy obarvené díly, vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme 50 minut.
Kuchařka: terezicka1