Troj-cibulková omáčka – pro nejmenší

57
- reklama -

Suroviny

2 hnědé cibule
2 červené cibule
2 šalotky
máslo
sůl
rýžová mouka
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny cibule oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibule a necháme asi 10 minut restovat, průběžně mícháme, aby se nepřipalovaly.

  3. Jemně zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a dusíme cca 15 minut, podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem a podáváme s bramborami nebo s knedlíkem a vajíčkem.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Konzistence nemusí být nejhladčí, pokud to dítě zvládne, můžou tam zůstat malé kousky cibulí.

Uvedené množství surovin je na dvě dospělé a jednu dětskou porci – dělala jsem oběd pro celou rodinu a upravila jsem ho tak, aby ho mohla i 20ti měsíční dcera.