- reklama -
Suroviny
- 2 hnědé cibule
- 2 červené cibule
- 2 šalotky
- máslo
- sůl
- rýžová mouka
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Všechny cibule oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
-
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibule a necháme asi 10 minut restovat, průběžně mícháme, aby se nepřipalovaly.
-
Jemně zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a dusíme cca 15 minut, podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem a podáváme s bramborami nebo s knedlíkem a vajíčkem.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Konzistence nemusí být nejhladčí, pokud to dítě zvládne, můžou tam zůstat malé kousky cibulí.
Uvedené množství surovin je na dvě dospělé a jednu dětskou porci – dělala jsem oběd pro celou rodinu a upravila jsem ho tak, aby ho mohla i 20ti měsíční dcera.
Kuchařka: Johanka128