Trnková roláda

49
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny
400 g švestek
200 g povidel
Na zdobení:
100 ml šlehačky
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku.

  3. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 12 minut. Po upečení přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.

  5. Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Až nabobtná, vymačkáme ji a zahřejeme a želatinu rozpustíme (nevaříme!).

  6. K želatině přidáme asi 2 lžíce šlehačky, kterou jsme mezitím ušlehaly, promícháme a přimícháme k ušlehané šlehačce.

  7. Vychladlý korpus potřeme povidly, smetanovým krémem a švestkami pokrájenými na drobnější kousky. Pomocí pečícího papíru opatrně svineme a necháme v chladnu ztuhnout. Těsně před podáváním zdobíme šlehačkou a mandlovými lupínky.