
Suroviny
- cukrářské piškoty
- 300 g maliny (kompot)
- 140 g červeného dortového želé
- 1 pudinkový vanilkový prášek
- 500 ml mléka
- 300 ml smetany ke šlehání
- kakao
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme želé. Na přípravu použijeme šťávu z ovocné konzervy a dle potřeby dolijeme vodou. Želé připravíme dle návodu, přimícháme maliny, nalijeme do velké skleněné mísy a necháme vychladnout.
-
Mezitím připravíme pudink.
-
Do mléka nasypeme pudinkový prášek, osladíme a po zhoustnutí nalijeme do jiné mísy a také necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Jakmile je želé studené, začneme na něj skládat piškoty.
-
Ty zalijeme vychladlým pudinkem a vše zakryjeme vrstvou vyšlehané šlehačky.
-
Posypeme kakaem a dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Trifle je tradiční anglický nepečený moučník, který je vždy složen z různých vrstev, kdy jednu tvoří ovoce, druhou zpravidla pudink a třetí šlehačka. Trifle je obvykle podáváno ve velké míse, ze které se i jí nebo se servíruje s velkou lžicí a každý si nandá na talířek kolik chce. Je možné jej také připravit do menších skleniček.









