Třídruhový špíz se šťávou

127
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 plát krkovičky (jako řízek)
tak 250 g kuřecích jater
kus uzeného (třeba krájeného nebo z kusu masa)
2-3 rajčata
pór
citronová šťáva z 1/2 plodu
1 lžíce gyros
špetka rozmarýnu
špetka tymiánu
5 stroužků česneku
1 lžička Solamylu
pepř, sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme olejem a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechno připravené maso do marinády potopíme, přikryjeme a dáme do lednice (nejlépe přes noc).

  3. Pak nakrájíme rajčata a pórek na kolečka, vezmeme špejle a všechny ingredience na ně navlečeme na střídačku, ještě peroutkou pomažeme a dáme smažit na olej, po chvilkách otáčíme+pomazáváme marinádou, až máme všechno maso měkké.

  4. Vyndáme špízy na talíře, do zbylé šťávy vylijeme zbytek marinády s trochou vody, do které jsme dali solamyl a promíchali.

  5. Na pánvi rychle mícháme, necháme převařit a zalijeme tím špízy, připravené na talíři.

Poznámka od kuchařky

Špízy se dají dělat jakkoliv a co dům dal a tak jsem to pojala dneska tak, jaké mi zbyly kousky mas…a bylo to skvělé, jen se po tom zaprášilo.