
Suroviny
4 porce
- 4 stehenní kuřecí řízky (nebo prsní)
- 250 g mraženého sekaného špenátu
- 8 plátků šunky
- 100 g sýr niva
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme mražený špenát : nadrono nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na oleji, přidáme špenát, osolíme a dusíme. Dušený špenát odložíme zchladit.
-
Připravíme si řízky, které prořežeme tak, aby nám vznikly co největší plátky, jemně naklepeme přes potravinovou folii, osolíme a můžeme mírně opepřit.
-
Položíme na řízek 2 plátky šunky, lžíci špenátu a kousek nivy ( vše od oka, abysme mohli zavinout). Řízek zavineme, omotáme nití. Takto postupně připravíme všechny závitky.
-
Další cibulku opět nakrájíme na jemno, zpěníme na oleji a vložíme závitky. Dusíme přibližně půl hodiny na středním plameni. Podléváme vývarem, popřípadě vodou.
-
Upečené závitky vyjmeme z hrnce, šťávu podle potřeby zahustíme máslovou jíškou a dochutíme solí a pepřem.
My je máme nejradši se šťouchanými brambory.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchý recept, vhodný pro začátečníky 🙂
Kdo nemá rád nivu, může místo ní dát i plátkový sýr, nebo jiný podle chuti