
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g pohanky
- trocha oleje
- Žlutá pohanka:
- 100 g kukuřice
- 1 lžíce kari
- 1 lžička mletého zázvoru
- mletý bílý pepř
- sůl
- 1/2 cibule
- 1 lžíce oleje
- Zelená pohanka:
- 100 g hrášku
- 1/2 zelené papriky
- 1 lžíce sekané petrželky
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- 1/2 cibule
- 1 lžíce oleje
- Červená pohanka:
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté červené papriky
- pepř
- sůl
- 1/2 cibule
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Pohánku na troche oleja opražíme, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, zakryjeme a dáme do perín na 25 minút.
-
Hotovú pohánku rozdelíme na 3 rovnaké časti.
-
Na každú pohánku zoberieme iný kastrólik ( teda 3 ). V každom kastróliku opražíme na oleji narezanú cibuľu.
-
Do každého pridáme 1/3 pohánky a ingrediencie pre príslušnú farbu a za stáleho miešania 1 min restujeme. Robíme postupne každý kastrólik, aby sa pohánka nechytila ku dnu.
Podávame ako prílohu k mäsu so šťavou alebo omáčkou, zo všetkých troch farieb.
Poznámka od kuchařky
Inšpirovala som sa na www.zdravisusmevem.cz, ale prispôsobila som si suroviny podľa seba.
Kuchařka: tejaja









